Jans grapt over 'geweldige' assistent Janssen : 'Geen idee wat zijn taak is'

Jans grapt over 'geweldige' assistent Janssen : 'Geen idee wat zijn taak is'

23 februari - 23:30 Laatste update: 24 februari - 00:58
23

Ron Jans heeft na de overwinning van FC Utrecht op Heracles Almelo complimenten gegeven over zijn assistent Willem Janssen. Al deed de coach van de Domstedelingen dat wel op zijn eigen manier: een tikkeltje sarcastisch.

Janssen stopte in de zomer van 2022 als actief voetballer. Nadat hij een jaar technisch manager was bij VVV Venlo, werd hij in de zomer van 2023 assistent bij Utrecht. Daar trad hij toe tot de staf van Michael Silberbauer, maar zijn opvolger Jans is ook blij met hem. "Ik vraag me echt af wat hij in de staf doet. Hij is wel elke dag aanwezig, maar ik zou echt niet weten wat zijn taak is. Als er een speler uitvalt of er is er één te kort, dan staat hij al met een hesje aan in het veld", grapt Jans bij ESPN over zijn assistent.

Toch heeft Jans ook nog wat specifieke complimenten over voor zijn assistent. "Willem is een geweldige jongen om mee te werken. Zo tot in de details bezig met het voetbal. Hij is volgens mij nog niet zo lang getrouwd, maar hij heeft natuurlijk ook vier kinderen. Alleen gaat hij naar bed met zijn laptop. Ik zou hem toch willen adviseren om af en toe ook even die laptop weg te doen."