Bazoer kijkt terug op tijd bij Ajax: 'Dan ziet men vooral de goede dingen'

Bazoer kijkt terug op tijd bij Ajax: 'Dan ziet men vooral de goede dingen'

24 februari - 08:16
46

Waar Riechedly Bazoer in het verleden nog onder contract stond bij Ajax, neemt hij het zondag met AZ op tegen de Amsterdammers. De verdediger annex middenvelder is dankbaar voor zijn periode bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben Ajax dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven. Dat ik daar heb mogen spelen. Ik stond als achttienjarige jongen in de basis", vangt Bazoer aan. "In het begin is het een kwestie van nergens aan denken en gewoon doen waar je goed in bent. Dat pakte heel goed uit."

"Als je zo jong bent dan maak je foutjes, maar dat hoort erbij. Daar heb je later alleen maar profijt van", vervolgt hij. "En als je nieuw bent, mag je fouten maken, dan ziet iedereen vooral de goede dingen in je spel. Later verandert dat, omdat mensen meer van je gaan verwachten."

Bazoer maakte een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax, maar wist de hooggespannen verwachtingen uiteindelijk niet geheel waar te maken. Veel is hij daar echter niet mee bezig. "Ik ben iemand die naar de toekomst kijkt en niet naar het verleden. Ik ben er niet mee bezig hoe het ook had kunnen zijn. Dat brengt mij niks."

"In die tijd bij Ajax ging ik ook als een komeet", gaat Bazoer verder. "Maar God heeft voor iedereen een reden. Dit is mijn pad. Ik ben vooral ook dankbaar voor de mooie dingen die ik heb kunnen meemaken. Ik heb bij een van de grootste clubs van Nederland gespeeld, Oranje gehaald, een transfer naar het buitenland gemaakt, Europees gespeeld met Vitesse en ben nu goed op mijn plek bij de huidige nummer vier van Nederland. En ik denk dat er nog veel mooie dingen gaan komen."