Vermoedelijke opstelling Ajax: Taylor valt buiten de boot, Forbs krijgt vertrouwen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Taylor valt buiten de boot, Forbs krijgt vertrouwen

25 februari - 10:15 Laatste update: 10:15
134

De kans is niet groot dat John van ‘t Schip Kenneth Taylor zal belonen voor zijn heldenrol tegen Bodø/Glimt. De middenvelder maakte de winnende goal, maar tegen AZ moet hij waarschijnlijk weer op de bank plaatsnemen. Branco van den Boomen zal waarschijnlijk zijn opwachting maken.

Van 't Schip wacht een lastig treffen tegen de Alkmaarders zondag. Met een overwinning naderen de Amsterdammers AZ tot hetzelfde puntenaantal, echter het doelsaldo scheidt Ajax dan nog van plek vier. Van 't Schip zal naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde defensie starten als tegen Bodø/Glimt. Dus met uitblinker Diant Ramaj, Devyne Rensch vanaf rechts, Josip Sutalo en Jorrel Hato in het centrum en Borna Sosa vanaf links.

Op het middenveld lijkt dus geen plaats voor Taylor. De verwachting is dat Van den Boomen zijn opwachting weer in de basis zal maken na een langdurige blessure en een aantal invalbeurten. Benjamin Tahirovic lijkt net als tegen Bodø/Glimt zijn partner op het middenveld te worden. Daarvoor is Kristian Hlynsson de meest aanvallende middenvelder.

In de aanval lijkt Ajax weer te gaan voor twee echte buitenspelers. Dat betekent wederom een plekje voor Carlos Forbs. De Portugees maakt de laatste weken geen verpletterende indruk, maar hij lijkt weer het vertrouwen te krijgen van Van ‘t Schip. Forbs zal dan met Brian Brobbey en Steven Berghuis de aanval completeren.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Tahirović, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs.