Griekse media: Twente kan zich plots gaan versterken met oude bekende

Griekse media: Twente kan zich plots gaan versterken met oude bekende

24 februari - 13:51
8

Aitor Cantalapiedra is aangeboden bij FC Twente. De aanvaller verliet Enschede in 2020 voor een avontuur bij het Griekse Panathinaikos. Daar groeide hij uit tot een van de sterspelers, totdat hij zijn kruisband afscheurde. Sinds zijn rentree heeft de Spanjaard het lastig in Athene en de Griekse grootmacht zou Aitor nu liever zien vertrekken naar zijn oude club.

De Tukkers kregen Aitor plots aangeboden, maar een concreet voorstel heeft de club nog niet gedaan. Dat meldt het Griekse PAO Pantou. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de Spanjaard terugkeert naar Nederland. Twente beschikt over onder andere Daan Rots, Mitchell van Bergen en Younes Taha. Zij kunnen alle drie de rechtsbuitenpositie invullen. Spaanse clubs uit de Segunda División zouden ook op de loer liggen en zij willen de Spaanse aanvaller wel dolgraag inlijven.

Aitor kende in Enschede een succesvolle periode. In de Keuken Kampioen Divisie maakte hij dertien doelpunten en gaf hij acht assists. In de Eredivisie stond de teller op zeven doelpunten en zes assists.

De 28-jarige Aitor heeft bij Panathinaikos nog een contract tot medio 2025. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op twee miljoen euro. In 2020 stapte hij voor iets minder over naar Griekenland (1,60 miljoen euro, red).