Pijnlijke United-nederlaag door goal in blessuretijd, Ajax-opponent Villa wint wel

24 februari - 17:58 Laatste update: 18:04
27

Manchester United heeft in eigen huis een late en vervelende nederlaag geleden. Op Old Trafford werd het 1-2, nadat Alex Iwobi diep in de blessuretijd de winnende maakte. Ajax-opponent Aston Villa boekte tegelijkertijd een tumultueuze zege op Nottingham Forest.

Manchester United - Fulham 1-2
Tegen Fulham moest manager Erik ten Hag het zonder Rasmus Højlund doen, terwijl de Deen de afgelopen weken goed op schot was. Daardoor kreeg talent Omari Forson de kans in de basis. In het eerste deel van de wedstrijd kreeg Alex Iwobi twee kansen namens de bezoekers, maar de Nigeriaan wist niet te scoren. Daardoor bleef een vroege tegenvaller bespaard voor Man United.

In het restant van de eerste helft werd United wel wat gevaarlijker, maar Fulham bleef de betere ploeg. Het was dan ook aan Andre Onana te danken dat bij rust de brilstand nog op het scorebord stond. De goalie verrichtte een aantal knappe reddingen. In het tweede bedrijf bleef Fulham kansen creëeren. Dat leverde uiteindelijk ook een treffer op.

Na ruim een uur spelen was Bassey het goudhaantje: uit een corner wist de oud-Ajacied in de tweede instantie te scoren, nadat hij de bal eerst tegen teamgenoot Timothy Castagne aanschoot. Nog voor de goal voerde Ten Hag al een dubbele wissel door, onder meer door een hoofdblessure van Casemiro. In de minuten die volgden zocht Manchester United naar de gelijkmaker. Die kwam er ook nog: Maguire was scherp na een schot van Bruno Fernandes en werkte de rebound tegen de touwen.

In de blessuretijd kreeg United de deksel echter op de neus: Iwobi was deze keer wél trefzeker, na een vloeiende counter van Fulham. Daardoor loopt de ploeg van Ten Hag tegen een late nederlaag aan, waardoor United de top-vier weer uit zicht ziet verdwijnen. Het gat met nummer vier Aston Villa is nu acht punten.

Aston Villa - Nottingham Forest 4-2
Een dag nadat The Villains in de Conference League gekoppeld werden aan Ajax, trad de ploeg van Unai Emery aan tegen Nottingham. In de eerste helft wervelde Aston Villa langs Nottingham: na veertig minuten spelen stond het al 3-0, door treffers van Ollie Watkins en Douglas Luiz (twee keer). Vlak voor rust deden de bezoekers via linksback Moussa Niakhaté nog wat terug.

Aan het begin van de tweede helft keerde de spanning plotseling weer terug in de wedstrijd, doordat Morgan Gibbs-White tekende voor de 3-2. Geen enkele andere Premier League-ploeg incasseerde dit seizoen meer treffers in het eerste kwartier na rust dan Villa. Toch kwam de overwinning niet in gevaar voor de club uit Birmingham: Leon Bailey, die bij de openingstreffer goed was voor een fraaie assist, bepaalde de eindstand op 4-2.