Ongenaakbaar PSV schiet uit zijn slof en boekt monsterzege bij machteloos PEC

24 februari - 21:49 Laatste update: 21:53
310

PSV heeft zaterdagavond gehakt gemaakt van PEC Zwolle. In het MAC3PARK Stadion kenden de Eindhovenaren geen genade met De Blauwvingers, die bij vlagen volledig weggetikt werden. Uiteindelijk stokte de teller op 1-7.

Na de midweekse Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund bracht PSV zaterdagavond een bezoek aan PEC. Isaac Babadi mocht voor het eerst sinds het begin van het seizoen weer in de basis starten. Malik Tillman werd gespaard door Peter Bosz, terwijl Ismael Saibari afwezig was. Na twintig minuten spelen dacht de middenvelder de openingstreffer te maken in Zwolle. Babadi was namelijk het eindstation van een fraaie PSV-aanval, maar de VAR zette een streep door de goal: buitenspel.

Daardoor bleef de brilstand op het scorebord staan, ondanks dat PSV vanaf de eerste minuut heer en meester was. Een kleine tien minuten later was het alsnog raak: Johan Bakayoko maakte met het hoofd zijn vijfde Eredivisie-goal van het seizoen. Enkele ogenblikken later moest PEC-goalie Jasper Schendelaar weer vissen: nu was het Luuk de Jong die de doelman met het hoofd verschalkte.

Na de 0-2 leek PSV helemaal los. Zo kreeg Hirving Lozano binnen de minuut meteen een grote kans. Toch moesten de Eindhovenaren vlak voor rust plotseling de gelijkmaker slikken: het lag achterin open, terwijl Walter Benítez een houdbare bal van Eliano Reijnders liet glippen. Daardoor zat PEC na de eerste helft nog in de wedstrijd, ook doordat Schendelaar vlak voor rust nog een aantal goede reddingen verrichtte.

In het tweede bedrijf duurde het echter niet lang totdat PSV weer boven kwam drijven. De Jong tekende in de 51ste minuut met zijn tweede treffer namelijk voor de 1-3, nadat Younes Namli vlakbij het doel van PEC balverlies leed. PSV gaf vervolgens wat gas bij en scoorde nog drie keer in de twintig minuten die volgden. Op aangeven van De Jong maakte Bakayoko de vierde Eindhovense treffer van de avond, uit een voorzet van Lozano maakte De Jong de 1-5 en voltooide hij zijn hattrick.

Niet veel later zette PEC-verdediger Sam Kersten de 1-6 op het scorebord, door de bal in eigen doel te werken. PSV - dat in de tweede helft een soort grote rondo rondom het doel van de thuisploeg speelde - wist de wedstrijd uiteindelijk met maar liefst 1-7 te winnen. Ricardo Pepi pikte namelijk ook zijn goaltje nog mee. Na precies negentig minuten vond scheidsrechter Alex Bos het mooi geweest: hij floot direct af.

Door de monsterzege blijft PSV ongeslagen aan kop staan in de Eredivisie. Het gat met Feyenoord is nu even dertien punten. De Rotterdammers komen zondag nog in actie, bij Almere City. PEC staat nu op de elfde plek.