Pavlidis legde lange reis af: Tot mijn vijftiende niets bijzonders op het veld

Pavlidis legde lange reis af: "Tot mijn vijftiende niets bijzonders op het veld"

25 februari - 08:05
38

Vangelis Pavlidis schittert wekelijks op de Alkmaarse velden, maar de Griekse spits kreeg een carrière als profvoetballer niet in de schoot geworpen. De goaltjesdief van AZ bloeide pas laat op in de voetballerij en kreeg zijn eerste uitdaging al gepresenteerd toen hij geboren werd. 

Pavlidis beschrijft in een uitgebreid interview met De Gelderlander de hobbelige weg die tot dusver door hem is afgelegd in het voetbal. Pavlidis strijdt met Luuk de Jong en Santiago Gimenez om de topscorerstitel in Nederland, maar jaren geleden was dat niet te voorspellen. Op jonge leeftijd werd door een dokter al scheefgroei geconstateerd bij de Griek. "Hij vertelde erbij dat er niet veel aan te doen was. Maar adviseerde vooral: ga veel sporten. Toen ben ik eerst gaan zwemmen. Maar daar vond ik niet zoveel aan. Later ben ik gaan voetballen. En dat greep me direct. Ik deed niets anders."

De speler was in één keer verkocht, maar het talent kwam Pavlidis niet aanwaaien. "Als je mijn vader destijds had gezegd dat ik later prof zou worden in Nederland, had hij je voor gek verklaard. Tot mijn 15de was ik echt niks bijzonders op het voetbalveld. Wel werkte ik elke dag met mijn persoonlijke trainer om beter te worden. In Duitsland belandde ik op een gegeven moment op een dood spoor. Ik kon op proef bij een club, maar dat weigerde ik. De stap naar Willem II was de allerlaatste kans eigenlijk", besluit Pavlidis.