'Verrassing bij Ajax: Van 't Schip grijpt in en gooit systeem om tegen AZ'

'Verrassing bij Ajax: Van 't Schip grijpt in en gooit systeem om tegen AZ'

25 februari - 13:53
216

John van 't Schip grijpt in bij Ajax voor de Eredivisie-topper tegen AZ. De Amsterdammers treden zondag in Alkmaar aan met vijf verdedigers, weet Voetbal International.

Ajax rekende donderdag na verlenging af met Bodø/Glimt, maar bleek ondanks een compactere speelwijze opnieuw bijzonder kwetsbaar. Van 't Schip kiest daardoor voor meer defensieve zekerheid tegen AZ, aldus VI

Volgens het weekblad staat achter de namen van Jordan Henderson en Steven Berghuis nog een groot vraagteken. Ook Tristan Gooijer lijkt het duel met de Alkmaarders niet te halen. Hij wordt waarschijnlijk vervangen door Anton Gaaei. Brian Brobbey is vermoedelijk wel van de partij in het AFAS Stadion.

Opvallend genoeg hield Van 't Schip de boot eerder nog af wat betreft een systeemwijziging. "We zijn begonnen met een bepaalde manier van werken, waarbij we er continu op hameren hoe we willen spelen. Daar hebben we ook resultaten mee behaald. Natuurlijk zijn er dingen voor verbetering vatbaar, maar het wil niet zeggen dat die punten met een ander systeem plots beter gaan. De meeste spelers zijn bovendien gewend aan een 4-3-3-formatie", zei hij in aanloop naar de eerste ontmoeting met Bodø/Glimt. Nu kiest hij toch voor een trendbreuk bij Ajax door voor een 5-3-2 formatie te opteren.

Ajax staat momenteel vijfde in de Eredivisie, nummer vier AZ heeft drie punten meer. Vanaf 16.45 uur nemen de Noord-Hollandse rivalen het tegen elkaar op.