'Doelpuntenmachine' Koopmeiners steekt stokje voor AC Milan-overwinning

25 februari - 22:44 Laatste update: 22:44
8

AC Milan heeft zich zondagavond verslikt in een Nederlands getint Atalanta Bergamo: 1-1. I Rossoneri kwamen nog wel op voorsprong, maar Teun Koopmeiners maakte nog voor rust gelijk.

Milan begon fenomenaal aan de wedstrijd. Na drie minuten spelen vond Rafael Leão, op werkelijk schitterende wijze, het net. De Portugese aanvaller omspeelde twee Atalanta-spelers om de bal vervolgens snoeihard in de kruising te rammen: 1-0.

Heel lang kon het thuispubliek niet van de voorsprong genieten. Even voor rust ging de bal op de stip. Koopmeiners ging achter de bal staan, en faalde niet. Het is voor de Oranje-international alweer zijn derde doelpunt op een rij, én zijn achtste Serie A-goal van dit seizoen.

Het bleek na negentig minuten spelen tevens de laatste treffer van de wedstrijd, want Milan slaagde er in de tweede helft niet meer in om tot scoren te komen tegen het goed georganiseerde Atalanta, waar ook Marten de Roon een basisplaats had. Het gelijkspel van Milan is goed nieuws voor nummer twee Juventus, dat nu een voorsprong van vier punten heeft op de rivaal.