Brobbey reageert frustraties af op teamgenoten: 'Dat is niet het beste signaal'

Brobbey reageert frustraties af op teamgenoten: 'Dat is niet het beste signaal'

25 februari - 23:53 Laatste update: 23:53
56

Kenneth Perez is van mening dat Brian Brobbey zijn eigen frustraties tijdens het duel met AZ (2-0 verlies) te veel afreageerde op zijn teamgenoten. De ESPN-analist heeft begrip voor de irritaties van de Ajax-spits, maar waarschuwt hem tegelijkertijd ook. 

"Het is volkomen begrijpelijk, want hij is een van die gasten die er wat van kan. Maar zijn lichaamshouding vandaag was op sommige momenten niet goed", begint Perez bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. 

Als voorbeeld wordt een moment in minuut 69 aangehaald, waarbij Brobbey zich liet gaan toen hij de bal niet kreeg van Kristian Hlynssson. "Dit is een moment waarbij Hlynsson best voor eigen succes mocht gaan", stelt Perez. Brobbey maakte daarentegen eerste een wegwerpgebaar, om vervolgens met zijn armen wijd te gaan staan. "Dat is niet het beste signaal naar je medespelers toe", zegt Perez.

De voormalig middenvelder van onder meer AZ en ook Ajax licht alleen niet negatieve zaken uit. "Bij de afgekeurde goal vlak voor tijd behield hij juist zijn rust, en dat vond ik dan weer knap. Vandaag was er alleen heel veel misbaar richting ploeggenoten."