Perez ziet iets 'geks' bij Twente-uitblinker: 'Niet klaar voor Nederlandse top'

Perez ziet iets 'geks' bij Twente-uitblinker: 'Niet klaar voor Nederlandse top'

26 februari - 09:30
65

Sem Steijn maakte zondag tegen Go Ahead Eagles zijn elfde en twaalfde goal van het seizoen voor FC Twente. Om de stap naar de Eredivisie-top te maken, is er volgens Kenneth Perez echter nog veel werk aan de winkel.

"Steijn is uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler. Hij is een heel nuttige, goede speler voor dit niveau", constateert Perez bij Dit was het Weekend. Toch ziet hij iets 'geks' bij de Twente-topscorer. "Zonder bal heeft hij een ongelooflijk goede oriëntatie, echt weergaloos. Maar zonder bal niet."

"Kan ik zeggen dat ik hem aan de bal aan de blinde kant vind?", vervolgt de ESPN-analist. "Dat moet beter. Het is niet makkelijk, maar als hij dat verbetert zou hij eventueel nog een stap kunnen maken. De top van Nederland is nu nog te hoog gegrepen. Daar wordt hij beoordeeld op wat hij niet kan. Dat is het verschil tussen spelen in de subtop en top."

Steijn wees Twente zondagmiddag de weg tegen Go Ahead Eagles, dat in de Grolsch Veste klop kreeg (3-0). De derde goal van de Enschedeërs kwam op naam van Joshua Brenet.