Van Hooijdonk: 'Ontzettend goede Van Bommel zal eindigen als spits'

Van Hooijdonk: 'Ontzettend goede Van Bommel zal eindigen als spits'

26 februari - 10:14
31

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ruben van Bommel op termijn uitgroeit tot een centrumspits van formaat. De oud-international is lyrisch over de aanvaller van AZ, die zondag met twee goals Ajax over de knie legde.

"Het is gewoon een ontzettend goede speler. Ik denk ook dat hij zal eindigen als centrumspits", voorspelt Van Hooijdonk bij Studio Voetbal. "Hij beheerst alles: hij is snel, hij heeft finesse in zijn afwerking. De goals tegen Ajax waren identiek. Maar ik heb hem vorig jaar bij MVV in de Keuken Kampioen Divisie veel goals zien maken, daar zaten lobjes bij, stiftjes, pegels, kopballen. Hij beheerst eigenlijk alles."

Van Bommel is bovendien pas negentien jaar en bezig aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie. "Hij is nog hartstikke jong, zit nog in zijn ontwikkeling. Dat zal hij vanaf de linkerkant nog wel een tijdje blijven doen, maar ik denk dat hij op den duur naar het centrum zal verhuizen", aldus Van Hooijdonk. "Daar staat geen tijd voor, maar ik denk echt dat hij alles heeft om een hele moderne centrumspits te worden."

Rafael van der Vaart zag Bert van Marwijk uitbundig juichen voor zijn kleinzoon. "Dat vind ik fantastisch, echt geweldig", stelt de voormalig spelmaker, die onder Van Marwijk zilver won op het WK 2010. "Maar ik ben enorm fan. Hij heeft de snelheid en in zijn snelheid heeft hij de techniek om het allemaal te kunnen doen. Ik vind hem wel beter vanaf de zijkant, spits zal moeten blijken."

Van Bommel verruilde MVV afgelopen zomer voor AZ, dat hij verkoos boven FC Twente. In achttien Eredivisie-duels was hij goed voor vier goals en één assist.