Opvallende suggestie voor Ajax: 'Mijn gevoel zegt dat Tuchel geïnteresseerd is'

Opvallende suggestie voor Ajax: 'Mijn gevoel zegt dat Tuchel geïnteresseerd is'

26 februari - 11:56
230

Arno Vermeulen constateert dat ook John van 't Schip inmiddels radeloos aan het worden is bij Ajax. De commentator en analist van de NOS denkt dat een trainerswissel noodzakelijk is in de zomer en doet een opvallende suggestie: Thomas Tuchel.

Na de nederlaag bij AZ staat Ajax nog altijd op de teleurstellende vijfde plaats. "Je ziet een kanteling bij Van 't Schip nu, hij heeft het elftal al een keer behoorlijk afgeserveerd. Je herkent een beetje dat een trainer radeloos wordt, dat zie ik nu wel bij hem", vertelt Vermeulen bij Studio Voetbal. "Dat kunnen die spelers ook wel merken misschien. Je ziet aan hem dat hij het vertrouwen helemaal aan het kwijtraken is. Hij kwam op het begin heel overtuigend over. Hij had een plan, een vrij vaste basis en daar zag je wat profijt van komen. Maar nu zie je het weer minder worden. Deze week was dramatisch."

Vermeulen denkt dat Ajax behoefte heeft aan een gelouterde trainer en heeft een opvallende tip. "Thomas Tuchel is vrij na dit seizoen bij Bayern München. Hij heeft een enorme voorliefde voor Nederland. Hij ging altijd in de weekenden naar Amsterdam. Hij heeft in Duitsland, Frankrijk en Engeland gewerkt en heeft alles gewonnen. Ik vind hem interessant voor Ajax. Of het financieel gezien reëel is? Dat maakt niet uit, het is een kwestie van willen. Die man heeft zoveel geld verdiend in Londen en Parijs. Mijn gevoel zegt dat hij wel geïnteresseerd is in de trainersklus bij Ajax."

Vermeulen ziet ook nog een andere optie. "Je moet niet gek opkijken als Erik ten Hag na dit seizoen klaar is bij Manchester United. Het gaat daar nog niet zo heel erg fantastisch. Dan zou ik als Ajax ook heel erg snel contact zoeken met Ten Hag."