Jansen adviseert: 'Ik zou hem als AZ blind halen, en als Ajax al helemaal'

Jansen adviseert: 'Ik zou hem als AZ blind halen, en als Ajax al helemaal'

26 februari - 13:38
70

Anco Jansen was afgelopen weekend weer onder de indruk van Dirk Proper. In gesprek met ESPN adviseert hij AZ en vooral Ajax om de 22-jarige spelverdeler van NEC zo snel mogelijk aan te trekken.

Met een schitterend doelpunt droeg Proper zaterdag bij aan de 2-0 zege op Sparta. Voor Jansen is hij de Speler van het Weekend. "Ik ben een echte liefhebber. Ik kijk bij een wedstrijd altijd eerst naar de opstellingen en dan ga ik op zoek naar mooie voetballers. Daarom had ik dit weekend ook een heerlijk wedstrijdje", zegt de voormalig middenvelder, die voor ESPN in Nijmegen aanwezig was als analist. "Dirk Proper speelde daar echt een geweldige wedstrijd. Die speelt sowieso een heel goed seizoen. Jammer dat hij vijf minuten voor tijd geblesseerd raakte, want dat kost hem de halve finale van de beker."

"Het is wel een mooi verhaal", gaat Jansen verder. "Groot geworden onder de vleugels van Lasse Schöne en nu heeft hij het stokje van hem overgenomen en Schöne uit de basis gespeeld. Hij is ook aanvoerder van Jong Oranje. Hij is aan de bal heel goed, en heeft met rechts en links een goede pass. Hij kijkt heel goed om zich heen, maar in het verdedigen is hij ook agressief en hij pakt veel ballen af. Ik zou hem als AZ blind halen, en als Ajax al helemaal", adivseert hij.