NEC verwerkt blessureklap richting bekerduel: Dinsdag lijkt kort dag

NEC verwerkt blessureklap richting bekerduel: "Dinsdag lijkt kort dag"

25 februari - 07:20
25

NEC deed zaterdag goede zaken door in eigen huis van Sparta te winnen, maar de Nijmegenaren zagen wel Dirk Proper geblesseerd uitvallen. Trainer Rogier Meijer stelt dat het duel in de halve finale van de KNVB Beker wellicht te vroeg komt voor de speler die prachtig scoorde. 

Proper scoorde na een half uur op fraaie wijze, maar moest het duel een kwartier voor tijd vroegtijdig staken. De middenvelder leek last te hebben van zijn hamstring en verliet het veld emotioneel. Na afloop van het duel reageert Meijer op de blessure van zijn speler. "We moeten afwachten hoe het eruit ziet, maar voor nu lijkt dinsdag kort dag", refereert Meijer aan het duel met SC Cambuur in de halve finale van de beker. "We moeten het afwachten."

De trainer van NEC hoopt dat de kwetsuur van Proper meevalt. "Op het veld had Dirk meer last dan toen hij later binnen was. We gaan morgen kijken hoe het eruit ziet en dan zien we wel verder", aldus Meijer, die wel een slag om de arm houdt en de emotie van Proper begrijpt. "Ja, als je op je verjaardag zo'n prachtige goal maakt, zo'n goede wedstrijd speelt en dan op zo'n manier eraf moet, dat is wel heel zuur. En hij weet dat dinsdag maar drie nachtjes slapen is. Het is kort dag, maar niks is uitgesloten", besluit Meijer.

NEC treft Cambuur dinsdag om 20.00 uur in de halve finale van de KNVB Beker. De winnaar van het duel neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Feyenoord en FC Groningen.