Overmars ziet af van beroep en legt zich neer bij wereldwijde schorsing

Overmars ziet af van beroep en legt zich neer bij wereldwijde schorsing

26 februari - 14:34
97

Marc Overmars gaat niet meer in beroep tegen zijn wereldwijde schorsing. De technisch directeur van Royal Antwerp had zijn straf nog kunnen aanvechten bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS), maar ziet daar van af. Dat bevestigt zijn woordvoerder aan Gazet van Antwerpen.

Overmars ving onlangs al bot bij de FIFA, waar hij protest had aangetekend tegen zijn schorsing. Half november legde het Nederlands Instituut Sportrechtspraak hem een schorsing op van twee jaar, waarvan één voorwaardelijk. Eerst nam de KNVB die straf over, waarna ook de FIFA daar in meeging.

Overmars vertrok in februari 2022 bij Ajax vanwege grensoverschrijdend gedrag. Uiteindelijk werd hij alleen geschorst vanwege berichten die hij als directeur voetbalzaken van de Amsterdammers naar een vrouwelijke medewerker had verstuurd. 

Overmars heeft besloten om nu geen verdere stappen meer te ondernemen tegen zijn straf. "Marc heeft in samenspraak met zijn familie het besluit genomen om geen procedure meer op te starten", zegt zijn woordvoerder Frank Neervoort. "Dat betekent dat hij tot medio november niet actief zal zijn voor Antwerp. We gaan daar ook geen verdere toelichting voor geven. We laten het daar gewoon bij. Momenteel staat Marc ook op het punt om met vakantie te gaan."

Door zijn schorsing is Overmars tot november afwezig bij Royal Antwerp FC, waar hij na zijn periode bij Ajax aan de slag ging.