Ajax werkt aan komst 'directeur transfers': 'Er ligt een lijstje met vijf namen'

Ajax werkt aan komst 'directeur transfers': 'Er ligt een lijstje met vijf namen'

26 februari - 18:12
160

Ajax speurt naar een 'director transfers' of 'manager transfers', meldt Mike Verweij, clubwatcher voor De Telegraaf. Momenteel zet hoofdscout Kelvin de Lang het transferbeleid uit.

De nieuwe directeur moet zich gaan ontfermen over het transferbeleid bij Ajax. Medio maart treedt Alex Kroes in dienst als algemeen directeur. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Amsterdamse club vanaf dat moment gas gaat geven om de vacatures van de directiefuncties in te vullen. "Ajax is nu vooral bezig met een directeur of een manager transfers", vertelt Verweij in de podcast Kick-Off.

"Ze hebben een lijstje met vijf namen liggen", gaat de journalist verder. Wie er op die lijst staan, weet hij niet. "Daar is Ajax nu vooral heel druk mee bezig. Dat wordt cruciaal in de transferzomer." Na de startdatum van Kroes op 15 maart zal Ajax ook actief op zoek gaan naar een nieuwe trainer. John van 't Schip is tot het einde van het seizoen interim-trainer. "Dat er een nieuwe trainer komt, is duidelijk", aldus Verweij.

Van 't Schip wordt al voorzichtig in verband gebracht met een langere termijn als eindverantwoordelijke. "Zelfs als Van 't Schip het wel zou willen, denk ik dat Ajax het niet zou willen", stelt Verweij. "Ik denk dat elke algemeen directeur die nieuw binnenkomt zijn eigen trainer wil aanstellen."