Perez: 'Er is niemand die ingrijpt en zegt: Brobbey, wat denk je er zelf van?'

Perez: 'Er is niemand die ingrijpt en zegt: Brobbey, wat denk je er zelf van?'

26 februari - 19:27
156

Kenneth Perez vraagt zich af wie bij Ajax Brian Brobbey van repliek dient. De spits gaf zondagmiddag tegen AZ (2-0) openlijk af richting zijn medespelers, zo zag de Deense analist.

"Als er aan hem getrokken wordt, rent hij naar de scheids. Maar dit was nieuw. Wegwerpgebaren naar medespelers...", zegt Perez over Brobbey bij Voetbalpraat op ESPN. Ajax kwam in Alkmaar in een 5-3-2-systeem voor de dag. De nieuwe speelwijze resulteerde niet in het gewenste effect, mede omdat Brobbey weinig in het spel betrokken werd. "Ik begrijp zijn frustratie heel goed."

Toch trapt Perez op de rem. "Alleen er is niemand die ingrijpt en zegt: Brian Brobbey, wat denk je er zelf van? Zo gaan we niet met elkaar om." De voormalig middenvelder vertelt dat hij als speler van AZ ook eens een uitbarsting had richting een ploeggenoot. "Co Adriaanse was trainer, we speelden uit bij NAC Breda. Stein Huysegems gaf de bal niet breed en ik maakte misbaar. Co zei in de rust: Kenneth, nog één keer en je speelt nooit meer bij mij."

"Die komt behoorlijk aan", stelt Perez. "Maar wie doet dat bij Brian Brobbey? Niemand denk ik."