De Mos kraakt 'data-speler' bij Ajax: 'Had hem na zeven minuten kunnen wisselen'

De Mos kraakt 'data-speler' bij Ajax: 'Had hem na zeven minuten kunnen wisselen'

26 februari - 20:11
39

Aad de Mos is bikkelhard voor Anton Gaaei. De 21-jarige vleugelverdediger van Ajax werd op bezoek bij AZ na 36 minuten gewisseld door trainer John van 't Schip. Volgens De Mos had Gaaei veel eerder naar de kant gehaald kunnen worden.

De Mos stelt dat hij als trainer altijd zijn eigen ogen heeft gebruikt wanneer hij een speler aantrok. "Nu reist er één grote dataclan door Europa. Er worden spelers gekocht op basis van cijfers die he-le-maal niets zeggen", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Gaaei is zo'n data-speler. Wat heb ik aan 85 foutloze risicoloze breedteballetjes in de Deense competitie? Je ziet wat er met hem gebeurt in een kolkende ArenA tegen Feyenoord of een belangrijke wedstrijd bij AZ."

Ajax kwam tegen AZ in een 5-3-2-formatie voor de dag. Gaaei kreeg een basisplek van Van 't Schip. "Ik had hem ook opgesteld, omdat hij tegen Bodø/Glimt goed inviel en gewend is aan een vijfmansdefensie. Helaas bleek opnieuw dat hij de druk niet aan kan. John had hem na zeven minuten al kunnen wisselen, want je kunt wachten, maar daar schieten het elftal én Gaaei niets mee op."

De Mos hoopt dat het goed komt met Gaaei. "Gaaei moet in Jong Ajax proberen zijn vertrouwen te hervinden. Misschien kan hij later in dit seizoen dan nog eens als invaller van waarde zijn. Dat hoop ik, want in alle interviews lijkt het me een aardig joch aan wiens inzet het niet ligt."