Kieft voorziet Ajax-problemen: 'Maar twee spelers die geld op kunnen brengen'

Kieft voorziet Ajax-problemen: 'Maar twee spelers die geld op kunnen brengen'

26 februari - 22:46
132

Wim Kieft constateert dat er weinig transferwaarde op het veld staat bij Ajax. Volgens de voormalig spits worden in de toekomst alleen Brian Brobbey en Kristian Hlynsson voor miljoenenbedragen verkocht.

Onder leiding van de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat haalde Ajax afgelopen zomer voor 115 miljoen euro aan nieuwe spelers. Kieft denkt niet dat Ajax daar een groot gedeelte van terug gaat zien. "Kijk, je hebt er nu maar één speler die Ajax geld op kan brengen, en dat is Brobbey", zegt hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Want mogelijk gaat hij het ook nog goed doen op het EK."

Kieft bedenkt dat hij één Ajacied over het hoofd ziet. "Je hebt misschien ook nog die diepste middenvelder: Hlynsson. Die kleine IJslander is wel een aardig spelertje", zegt hij. "Maar als je naar de rest kijkt..." Kieft krijgt bijval van René van der Gijp, die zich tot Borna Sosa richt. "Bij alle clubs waar ik gespeeld heb, had je altijd een back met gif in zijn flikker. Maar Sosa heeft helemaal geen gif. Die loopt erbij alsof hij op een zaterdagavond op zijn gemakje even... het is geen gezicht."