Titelverdediger AZ strandt na strafschoppenserie in achtste finales Youth League

27 februari - 18:00 Laatste update: 18:25
69

De jeugd van AZ heeft dinsdagmiddag de Youth League-wedstrijd van FC Porto verloren. De titelverdediger leek lange tijd op weg naar een overwinning, maar incasseerde in de slotminuten alsnog de gelijkmaker. De beslissende strafschoppenserie werd daarna door de Portugezen beter afgewerkt.

Dat de talenten van AZ in Europa hoge ogen kunnen gooien met verzorgd voetbal bewees het onder 19-elftal van de Alkmaarders dinsdag nog maar eens. Na een aanval over meerdere schijven werd Van de Ban door Julian Oerip in stelling gebracht met een bekeken pass. Die mogelijkheid was aan de aanvaller van AZ onder-19 welbesteed: met een subtiel lobje schoot hij de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong.

In de extra tijd van de tweede helft kwam Porto uit een hoekschop op gelijke hoogte, waardoor na negentig minuten een 1-1 stand op het bord stond en er gelijk over werd gegaan naar het nemen van strafschoppen.

In die serie misten Rayan Atikallah en aanvoerder Jayden Addai hun strafschoppen. FC Porto miste maar één penalty en trok zodoende aan het langste eind. De Portugezen treffen in de kwartfinale de winnaar van de wedstrijd Mainz U19 - Manchester City U19.

Feyenoord U19 is nog wel in de race voor een plek in de kwartfinales van de Youth League. De Rotterdamse talenten nemen het woensdag in Duitsland op tegen de leeftijdsgenoten van Bayern München.