'Die 1-7 werkt door naar Feyenoord, het doet mijn PSV-hart sneller kloppen'

'Die 1-7 werkt door naar Feyenoord, het doet mijn PSV-hart sneller kloppen'

28 februari - 15:21
166

Feyenoord reist zondag lood in de schoenen af naar Eindhoven voor de Eredivisie-topper tegen PSV. Dat voorspelt Björn van der Doelen, die denkt dat de ploeg van coach Peter Bosz ook op de concurrent indruk heeft gemaakt met de 1-7 zege bij PEC Zwolle.

"Dat werkt daar ook wel door. Als je nog een beetje hoop hebt om kampioen te worden als runner-up, dan hoop je dat het fout gaat in zo'n wedstrijd bij PEC. Of dat het een heel moeizame overwinning is", zegt Van der Doelen tegen Voetbal International. "Maar 1-7 is zo overtuigend, dat werkt door naar de concurrentie. Het doet mijn PSV-hart sneller kloppen."

Wedden

Meer odds

De voormalig middenvelder steekt de loftrompet over Luuk de Jong, die tegen PEC uitblonk met een hattrick en nu de topscorer van de Eredivisie is. "En Pepi heb je gewoon nog achter de hand, een spits die ook heel makkelijk scoort. Hij staat al klaar als de carrière van De Jong een keer ten einde komt. Maar daar ziet het voorlopig nog niet naar uit. Hij verricht zoveel werk en neemt de hele ploeg mee met zijn drukzetten. Ik vind het ongekend."

"Zijn keuze om niet meer voor het Nederlands elftal is ook wel een heel goede geweest", gaat Van der Doelen verder. "Dat scheelt heel veel, dat je tijdens de interlandperiode niet weg hoeft en even rust hebt.