Memphis, Timber en Dumfries verdedigen Lang: 'Brainwash system'

Memphis, Timber en Dumfries verdedigen Lang: 'Brainwash system'

1 maart - 16:10 Laatste update: 20:15
54

De eigenzinnige wijze waarop Noa Lang zich zowel op als naast het veld presenteert houdt de gemoederen vaak bezig. In Noa Lang: Lastpak, de vierdelige docuserie die sinds vrijdag te zien is op Prime Video, gaan Jurriën Timber, Memphis Depay en Denzel Dumfries in op het ongrijpbare karakter van hun vriend en ploeggenoot bij het Nederlands elftal.

Timber denkt wel te weten waarom Lang zulke sterke reacties oproept. "Ik denk dat mensen gewoon niet echt houden van die... ik noem het meer zelfvertrouwen, andere mensen noemen het misschien arrogant. Sommige mensen zien gewoon altijd de lieve jongetjes, die alles doen zoals het hoort."

"Hij heeft een sterke mening, een sterk karakter", stelt Memphis. "En Noa is iemand die... de manier hoe hij voetbalt, zo'n persoon is hij." De wijze waarop Lang zich zowel binnen als buiten de lijnen manifesteert zorgt er weleens voor dat hij onder een vergrootglas komt te liggen, iets waar de aanvaller van Atlético Madrid over mee kan praten. "In Nederland hebben we vaak de neiging om te zeggen dat je prestaties groter moeten zijn dan wat je laat zien qua kleding of hoe je eruit wil zien, hoe je voor de dag wil komen. Ik vind dat totale onzin."

"Dat is een brainwash system, een systematisch iets wat op ons wordt gedrukt", vervolgt Memphis. "Ik heb dat al jaren geleden geboycot, want dat is gewoon iets wat onzin is, en ze houden het boven ons hoofd. Je moet gewoon van je leven genieten."

Dumfries kan genieten van de intuïtieve handelswijze van Lang. "Ik denk dat mensen ook gewoon een kaartje kopen om geëntertaind te worden, en Noa is een entertainer. Natuurlijk kun je van sommige dingen zeggen dat ze niet zo handig zijn. Maar goed, ik vind het mooi dat hij op het veld gewoon vrij is en dingen doet die in hem opkomen. Dat maakt ook de sport. Op het veld moet je je niet laten tegenhouden door wat mensen misschien na de wedstrijd kunnen zeggen."