Trots overheerst bij Groningen na bekerverlies: 'Feyenoord had veel slordigheden'

Trots overheerst bij Groningen na bekerverlies: 'Feyenoord had veel slordigheden'

29 februari - 22:10
56

Groningen-captain Leandro Bacuna baalt van het bekerverlies tegen Feyenoord, maar de middenvelder is ook trots. De Nederlander zag zeker wat kansen tegen de Rotterdammers, vooral in de eerste helft. Groningen verloor uiteindelijk wel, maar het doel blijft duidelijk.

"We waren heel dichtbij", vertelt Bacuna tegenover ESPN na het 2-1 verlies tegen Feyenoord. "In de tweede helft verdedigden we te veel. Die goal viel toch, want zij gingen pushen voor de gelijkmaker. Feyenoord heeft natuurlijk kwaliteiten en dan komen ze er wel doorheen. De trainer wilde dat we hoog druk zouden geven en dat deden we vanaf de eerste minuut. De spitsen werden daardoor wel sneller moe, dus dan wordt het moeilijk."

Bacuna zag wel dat er mogelijkheden lagen tegen Feyenoord, aangezien de Rotterdammers soms wat wankelden. “Je zag bij hun veel slordigheden, dus dan kunnen wij ons moment pakken. Daar creëren wij kansen, dus ik denk dat wij trots mogen zijn. We wilden de 1-0 zo lang mogelijk volhouden en zorgen dat de fans zich gingen frustreren. Je weet dat als ze die 1-1 maken dat ze door gaan pushen."

Voor Groningen blijft het doel nog altijd hetzelfde dit seizoen. "De Eredivisie halen is ons streven. Even treuren en dan zorgen dat we die tweede plek pakken."