Nieuwe onthulling uit Rusland: 'Promes vluchtte na ongeval, OM dient verzoek in'

Nieuwe onthulling uit Rusland: 'Promes vluchtte na ongeval, OM dient verzoek in'

1 maart - 13:22 Laatste update: 15:38
175

De reden voor de aanhouding van Quincy Promes in Dubai is bekend. De voetballer van Spartak Moskou zit momenteel vast de Verenigde Arabische Emiraten omdat hij een verkeersongeval veroorzaakt zou hebben, waarna hij gevlucht zou zijn. Nederlandse Openbaar Ministerie heeft inmiddels een verzoek tot uitlevering van Promes ingediend.

Donderdag sijpelde het nieuws naar buiten dat Promes vastzat in Dubai. Daar was hij met Spartak Moskou op trainingskamp, maar de veroordeelde aanvaller is meegenomen naar het politiebureau nadat hij geweigerd werd bij de grenscontrole. Nu is duidelijk waardoor dat komt: volgens de Russische journalist Ivan Karpov was Promes betrokken bij een ongeval in Dubai, waarna hij de benen zou hebben genomen.

De arrestatie van Promes heeft dus niets te maken met zijn strafrechtelijke veroordelingen in Nederland, zoals eerder al gemeld werd. Toch is de kans wel aanwezig dat de geboren Amsterdammers uitgeleverd wordt: het OM heeft daar namelijk een verzoek voor ingediend, nadat het in de media vernam dat Promes vastzit in de Verenigde Arabische Emiraten. Nederland heeft sinds een aantal jaren een beperkt uitleveringsverdrag met die staat.

Zo is de kans aanwezig dat Promes door deze samenloop van omstandigheden binnenkort naar Nederland komt om zijn straffen uit te zitten. De Oranje-international werd veroordeeld voor zes jaar cel wegens drugssmokkel en anderhalf jaar cel voor zware mishandeling. In beide zaken heeft Promes hoger beroep aangetekend.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!