Willem II verliest weer, Roda laat ook punten liggen, ADO de grote winnaar

1 maart - 22:10 Laatste update: 22:28
207

Willem II is voor de tweede keer op rij onderuit gegaan in de Keuken Kampioen Divisie, FC Emmen was met 2-0 te sterk. Ook nummer twee Roda JC verspeeld dure punten op bezoek bij Telstar (1-1). ADO Den Haag is de grote winnaar van deze vrijdag in de KKD, er werd met 2-1 gewonnen van Jong Ajax.

FC Emmen - Willem II

FC Emmen heeft Willem II de tweede nederlaag op een rij toegebracht. De Tilburgers moesten zich zien te revancheren na de 2-3 nederlaag thuis tegen directe concurrent Roda JC. Dat is Willem II niet gelukt. Na twintig minuten opende Vicente Besuijen de score op aangeven van spits Joey Konings. Het bleef lang spannend aan De Oude Meerdijk. De koploper kreeg aardige mogelijkheden op de gelijkmaker, maar deze werden niet benut. In minuut 89 werd het duel beslist door Bradly van Hoeven, hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Telstar – Roda JC

Roda moest in de jacht op koploper Willem II zien af te rekenen met laagvlieger Telstar. Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. De ploeg uit Velsen-Zuid kwam al na een kwartier op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Youssef El Kachati. De spits is aardig op dreef en scoorde alweer zijn vierde doelpunt in zijn laatste vier wedstrijden. Roda drong aan en maakte vlak na rust via Vaclav Sejk de gelijkmaker. De ploeg uit Kerkrade had goede zaken kunnen doen na het verlies van Willem II in Emmen, maar verslikt zich in Telstar.

ADO Den Haag – Jong Ajax

Na twee wedstrijden zonder overwinning moest er bij ADO Den Haag weer gewonnen worden. ADO nam het thuis op tegen Jong Ajax met onder meer Ar'Jany Martha, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim en Julian Rijkhoff in de basis. Fitz-Jim zette de bezoekers na 25 minuten op voorsprong. In minuut 41 zorgde Timothy Derijck voor het antwoord, 1-1. Na rust maakte Alex Schalk de uiteindelijke winnende treffer. Bij Jong Ajax viel Mika Godts na een uur spelen in. De Belg stond lang buitenspel vanwege een blessure en maakte zijn rentree op het veld. Dankzij de 2-1 overwinning komt ADO op één punt van nummer twee Roda JC.