MVV en Dordrecht mochten van fans niet verder spelen, ook medisch noodgeval

MVV en Dordrecht mochten van fans niet verder spelen, ook medisch noodgeval

2 maart - 08:54
23

De wedstrijd tussen MVV Maastricht en FC Dordrecht werd vrijdagavond in de slotfase definitief gestaakt bij een 1-3 stand vanwege schermutselingen op de tribune. Fans van de Limburgers dreigden in opstand te komen, weet ESPN. Bovendien was er sprake van een medisch noodgeval.

Scheidsrechter Rob Dieperink had het duel al twee keer onderbroken, voordat hij het duel definitief staakte. Na 83 minuten dreigden hooligans voor het eerst met elkaar op de vuist te gaan, schrijft ESPN. Een afkoelingsperiode had niet het gewenste effect. MVV en Dordrecht mochten uiteindelijk van boze fans niet doorspelen. 'Supporters van MVV dreigden in opstand te komen als de wedstrijd hervat zou worden.'

Tussendoor was ook sprake van een medisch noodgeval. Een MVV-aanhanger viel enkele meters naar beneden tijdens de onrust. Ambulance-medewerkers moesten medische hulp verlenen, bijgestaan door een traumateam. 

"Volgens mij was de situatie in het begin heel duidelijk. Er ontstonden wanordelijkheden op de tribunes, vechtpartijen tussen supporters. Dan is het aan mij om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen', vertelt Dieperink bij ESPN. "Dan vindt er overleg plaats tussen de driehoek, die uiteindelijk besloot dat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden. Daardoor is besloten om de wedstrijd definitief te staken."

"De aanleiding was dat er opnieuw tumult was op de tribune, en al vrij snel bereikte ons het bericht dat er een supporter in de gracht gevallen zou zijn. Zijn situatie zou dusdanig zijn dat we naar binnen zijn gegaan. In overleg met de politie, gemeente en beide teams is dit besluit genomen", aldus de arbiter. De KNVB moet nu beslissen wat er met het restant van de wedstrijd gebeurt.