Vink hoopt op Oranje-oproep: 'Ik ben fan, hij is een fantastische keeper'

Vink hoopt op Oranje-oproep: 'Ik ben fan, hij is een fantastische keeper'

3 maart - 07:34
22

Nick Olij is trots dat hij door bondscoach Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De Sparta-doelman durft nog niet te hopen op het EK, maar heeft met Marciano Vink in ieder geval één fan.

"Ja, superblij en supertrots", reageert Olij op zijn uitverkiezing bij ESPN. "Ik denk dat het altijd een speciaal moment is als die lijst bekend wordt en je ziet je naam staan." Hélène Hendriks wil vervolgens weten of de 28-jarige sluitpost al een vakantie heeft geboekt, of toch rekening houdt met het EK. "Al had ik een vakantie geboekt, dan had ik hem afgezegd. Maar ik hou er nooit rekening mee, ik vind niet dat ik in een positie zit om rekening te houden met het Nederlands elftal."

"Dat bedoel ik niet op een negatieve manier, maar ik ga niet over mezelf zeggen: ik hoor daarbij. Ja, dat is bescheidenheid, daar mag ik af en toe wel wat duidelijker in zijn", haast Olij zich te zeggen. "Maar je speelt met de beste spelers van Nederland. Ik vind dat ik, met de club waar ik speel, er niet van uit mag gaan dat ik elke keer bij die voorselectie zit. Als ik het ga halen dan zou het geweldig zijn", besluit Olij.

Vink snapt de bescheidenheid van Olij, die in oktober al eens werd opgeroepen door Koeman. "Maar hij weet: ik ben fan. Ik was in Griekenland, bij die 0-1 overwinning. Daar kwam ik zijn vader tegen op de tribune. Héél trots, héél blij, ook met de support die vanuit de analisten en de media komt. Je gunt het hem gewoon, omdat het gewoon een fantastische keeper is."

Mede dankzij Olij speelde Sparta zaterdag met 1-1 gelijk tegen AZ. De Kasteelheren staan nu negende in de Eredivisie.