Buitenspel: Ajax wekt onbegrip fans met passage: 'Ga je schamen'

Buitenspel: Ajax wekt onbegrip fans met passage: 'Ga je schamen'

3 maart - 08:06
79

Blessuregevallen, transfers, interviews en wedstrijdverslagen; alles vind je in de nieuwslijst van VoetbalPrimeur. In de rubriek 'Buitenspel' houden we jullie vanaf nu óók op de hoogte van de zaken die een te hoog privégehalte hebben voor de gewone nieuwslijst, maar zéker het vermelden waard zijn.

Ajax baart opzien met 'pittige trainingsweek'
Ajax heeft voor ontstemming onder supporters gezorgd met een passage op de clubsite. In aanloop naar het Eredivisie-duel met FC Utrecht hadden de Amsterdammers naar eigen zeggen 'een pittige trainingsweek' achter de rug. Dat viel verkeerd bij de fans, aangezien deze week naar buiten kwam dat de selectie liefst drie vrije dagen had gekregen na de nederlaag bij AZ (2-0). Na de kritiek besloot Ajax de gewraakte passage te schrappen.

De selectie van Ajax hoefde zich niet te melden op maandag en dinsdag. Ook vrijdag zouden ze vrij zijn, maar dertien spelers namen zelf het initiatief om wel te gaan trainen. Een deel van de spelersgroep zou niet tevreden zijn over de lage trainingsintensiteit in Amsterdam.