Kwakman onder de indruk van specifieke Ajax-speler: 'Echt een verademing'

Kwakman onder de indruk van specifieke Ajax-speler: 'Echt een verademing'

3 maart - 13:19 Laatste update: 13:27
38

Kees Kwakman was enorm onder de indruk van Ahmetcan Kaplan in de eerste helft van Ajax tegen FC Utrecht. De analist noemt de Turkse mandekker een 'verademing' in vergelijking met bijvoorbeeld Josip Sutalo. Kwakman zag FC Utrecht dan weer wat stuntelen in het eerste bedrijf.

"Het is wel een verademing als je dit vergelijkt met Sutalo", begint Kwakman aan zijn relaas over Kaplan bij ESPN. "Als je ziet hoe veel zelfvertrouwen hij heeft en wat hij uitstraalt. Ook met duels probeert hij gewoon balletjes terug te koppen en dat straalt wel zelfvertrouwen uit." Kaplan speelt tegen Utrecht voor het eerst in de basis van Ajax nadat hij naar Amsterdam kwam

Kwakman houdt een slag om de arm dat het nog maar één wedstrijd is, maar de analist is laaiend enthousiast. "Dat vind ik heel knap hoor ook op die leeftijd die hij nog heeft. Het is nog maar één wedstrijd natuurlijk en ik wil niet zeggen dat dit de nieuwe Frank de Boer is, maar hij is echt heel goed." Kaplan was met een prachtige bal ook belangrijk bij de openingstreffer van Brian Brobbey.

FC Utrecht vond Kwakman daarentegen echt tegenvallen. Volgens de analist spelen de Domstedelingen zonder lef en zitten er een aantal spelers niet lekker in de wedstrijd zondag. "Je ziet dat Sam Lammers er nog niet lekker in zit. Hij zet wel Jordan Henderson en Borna Sosa goed opzij, maar hij moet eigenlijk gewoon de openingstreffer maken."