'Iedereen loopt achter Slot aan, alles klakkeloos opgeschreven. Geloof er niet in'

'Iedereen loopt achter Slot aan, alles klakkeloos opgeschreven. Geloof er niet in'

3 maart - 13:51
97

Arne Slot wordt met fluwelen handschoenen behandeld. Dat vindt Aad de Mos. Volgens hem moet de trainer van Feyenoord veel kritischer worden gevolgd door de media.

In de aanloop naar de topper tegen PSV in Eindhoven probeerde Slot duidelijk te maken dat Feyenoord een pittig programma heeft door de 'vele wedstrijden en zwaarte van de tegenstanders'. De Mos denkt er het zijne van. "In de kleine wedstrijden heeft Feyenoord niet thuisgegeven", zegt de oud-trainer bij Goedemorgen Eredivisie. Hij wijst naar de moeizame zeges op RKC Waalwijk (1-0) en FC Groningen (2-1). "Dus ze hebben twee zware wedstrijden gehad: PSV voor de beker en AS Roma."

De Mos vindt dat Slot gecorrigeerd zou moeten worden door de media. "Ze lopen achter hem aan en schrijven alles op wat hij zegt. Ik geloof er niet in." Als presentator Milan van Dongen wil weten of hij dat meent, vervolgt De Mos: "Ja, vind ik wel. Alles wat Slot zegt, wordt klakkeloos opgeschreven. En hij kan altijd zijn verhaal vertellen, zonder dat er kritische vragen zijn. Hij kan het goed beargumenteren, maar dat kunnen wij ook."

Hans Kraay jr. geeft De Mos deels gelijk. "Je mag iemand heel erg goed vinden, maar dan mag je ook weleens kritisch zijn. Ik begrijp hem heel vaak, want het is een hele goede trainer. Maar als je iemand een goede trainer vindt, hoef je het niet altijd met hem eens te zijn."