PSV op rapport: twee onvoldoendes, één duidelijke uitblinker bij koploper

3 maart - 16:34 Laatste update: 16:35
70

PSV blijft ongeslagen in de Eredivisie, ook na de boeiende topper tegen Feyenoord (2-2). VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de elf basisspelers, drie invallers en trainer van de Eindhovenaren.

Walter Benítez - 7: nadat hij bij de eerste Feyenoord-goal het bos in werd gestuurd, onderscheidde Benítez zich aan het begin van de tweede helft met een reeks knappe reddingen.

Jordan Teze - 6: vroeg in de wedstrijd kreeg hij geel, maar met de handrem erop spelen deed Teze niet. De rechtsback haalde een voldoende, zonder op te vallen.

André Ramalho - 5,5: zo goed als hij in de eerste helft speelde, zo matig kwam hij na rust voor de dag. Ramalho was aanvankelijk een van de betere PSV'ers, maar kwam in de problemen en werd snel gewisseld.

Olivier Boscagli - 5: het was niet de middag van Boscagli, en dat is mild uitgedrukt. Twee keer ging hij gruwelijk in de fout, één keer leverde dat Feyenoord een doelpunt op.

Sergiño Dest - 7: de linksback van PSV speelde als een verkapte linksbuiten, zo hoog stond hij op het veld. Hij dwong zijn directe tegenstanders in de achteruit en dat is een groot compliment.

Jerdy Schouten - 6,5: opnieuw een optreden dat je zou kunnen betitelen als 'dikke prima'. Na de wissel van Ramalho opereerde Schouten weer vanuit de defensie. Bij hem begon de aanval voor de 2-2.

Mauro Júnior - 7: het manusje-van-alles werd weer van stal gehaald door Bosz en dat bleek een uitstekende keuze. De Braziliaan imponeerde en dat is knap, want zo vaak speelt hij niet.

Malik Tillman - 7,5: als hij zijn dag heeft, hoort Tillman bij de beste voetballers van de Eredivisie. Zijn openingstreffer was dan ook van grote schoonheid. Als hij aan de bal komt, gebeurt er wat.

Johan Bakayoko - 5: 2024 is nog niet per se het jaar van Bakayoko, die ook tegen Feyenoord geen vuist kon maken. Is hij te voorspelbaar? Zijn het de vele wedstrijden? Of is het gewoon een dipje?

Luuk de Jong - 7: net als in de laatste zestien (!) ontmoetingen met Feyenoord scoorde De Jong niet. Maar belangrijk was hij wel. Mede door zijn assists behoudt PSV de marge van tien punten op Feyenoord.

Hirving Lozano - 5,5: in zijn honderdste wedstrijd voor PSV kwam er weinig van de grond bij Lozano, die regelmatig naar binnen kwam en zich zelfs op het middenveld meldde.

Invallers
Guus Til - x: viel na 64 minuten in voor Ramalho, maakte de 2-2, maar speelde te kort voor een beoordeling.
Isaac Babadi - x: viel na 85 minuten in voor Bakayoko en speelde te kort voor een beoordeling.
Armando Obispo - x: viel na 85 minuten in voor Mauro en speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Peter Bosz - 6,5: hij zou een 'dikke sigaar' opsteken als PSV zou winnen van Feyenoord. Zover kwam het niet, maar Bosz zal toch een tevreden trainer zijn. Met nog tien wedstrijden te gaan blijft de voorsprong tien punten.