VP's Elftal van de Week: vier uitblinkers in topper, Ajax en Fortuna leveren duo's

4 maart - 10:00
53

De absolute topper van speelronde 24, PSV - Feyenoord, levert in totaal vier spelers af voor VP's Elftal van de Week. Ook Fortuna Sittard, dat ongenadig hard uithaalde, en het verrassend degelijke Ajax, zijn met duo's sterk vertegenwoordigd.

Walter Benítez (PSV)
Werd bij de gelijkmaker van Feyenoord nog omspeeld, maar in de zeventig daaropvolgende minuten stond de Argentijnse doelman zijn mannetje. Begin tweede helft onderscheidde Benítez zich met een aantal zeer knappe reddingen. En dat in de week waarin bondscoach Lionel Scaloni hem opriep voor de komende interlands van Argentinië.

Joshua Brenet (FC Twente)
Brenet staat bekend om zijn enorme aanvalsdrift, en precies dat hielp Twente afgelopen weekend aan een overwinning bij Vitesse. In een moeizame wedstrijd stond de vleugelverdediger ruim tien minuten voor tijd op de juiste plek om als een echte spits koelbloedig af te ronden.

Rodrigo Guth (Fortuna Sittard)
Wie alleen een blik op de statistieken werpt, zou denken dat Guth tegen Excelsior als spits speelde. Niets was minder waar. Als centrale verdediger was zijn aandeel in de 5-2 overwinning bijzonder groot. Guth maakte het vijfde Limburgse doelpunt na een indrukwekkende rush, en leverde daarnaast ook nog eens twee assists.

Ahmetcan Kaplan (Ajax)
Waar Kaplan tegen AZ al een goede indruk achterliet, gooide hij ook tegen FC Utrecht hoge ogen. De Turkse verdediger straalt rust uit, terwijl rust juist datgene is wat de Ajax-defensie de laatste maanden zo ontbeerde. Ook stond hij met een fraaie diepe bal aan de basis van de 1-0 van Brian Brobbey. Het is ondenkbaar dat Kaplan op korte termijn uit de Ajax-basis verdwijnt.

Yankuba Minteh (Feyenoord)
Soms onzichtbaar, soms levensgevaarlijk. Tegen PSV had Minteh zeker zijn dag. De grillige Gambiaan bleef heel rustig oog in oog met doelman Benítez, en zorgde ook in het restant van de topper geregeld voor dreiging. Wel werd er op defensief vlak het nodige van hem gevraagd. Minteh moest immers vaak achter de opstomende Sergiño Dest aan.

Ajdin Hrustic (Heracles Almelo)
Dat Heracles zich terugknokte tegen Almere City, is voor een groot deel op het conto van Hrustic te schrijven. De middenvelder speelde een uitstekende wedstrijd en tekende twintig minuten voor tijd na een fraaie kaats voor een werkelijk schitterende gelijkmaker.

Quinten Timber (Feyenoord)
Timber gaf álles tijdens PSV - Feyenoord. De middenvelder van de Rotterdammers was bezig met trekken, sleuren en beuken. Timber ontpopt zich dit seizoen tot een box to box-middenvelder van formaat. "Timber speelde echt een goede wedstrijd", zei ook teamgenoot Mats Wieffer na afloop bij ESPN.

Sontje Hansen (NEC)
Grootste uitblinker bij de klinkende 2-5 overwinning van NEC op FC Volendam was Hansen, die op de juiste plek stond om de openingstreffer binnen te schieten. Even later zorgde hij ook voor een slimme en snelle assist op Kodai Sano. De vleugelaanvaller heeft zijn draai gevonden bij de ploeg uit Nijmegen, die het seizoen onvergetelijk kan maken, mocht het op 21 april Feyenoord verslaan in de finale van de KNVB-beker.

Malik Tillman (PSV)
De pure klasse droop er ook tegen Feyenoord weer vanaf. De vroege 1-0 van de Amerikaan was wonderschoon. Tillman passeerde David Hancko heel subtiel, om vervolgens rustig af te ronden. Het is voor de fans uit Eindhoven te hopen dat PSV komende zomer de optie tot koop licht, want met Tillman hebben Peter Bosz en co. goud in handen.

Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)
Het was het weekend van Sierhuis, die tegen Excelsior misschien wel de beste wedstrijd uit zijn loopbaan speelde. De spits gaf eerst een assist met buitenkant rechts, om vervolgens in een tijdsbestek van negentien minuten een hattrick te maken. Vooral zijn derde, een volley van buiten de zestien, was van ongekende schoonheid.

Brian Brobbey (Ajax)
Stond er tegen FC Utrecht aanvallend vaak alleen voor, maar zelfs dan is Brobbey in deze vorm haast ongrijpbaar. De ijzersterke spits was balvast, goed in de combinatie én weer trefzeker. Na een passje van Borna Sosa rondde hij rustig af met links. Brobbey staat nu op vijftien Eredivisie-doelpunten. Daarvan maakte hij er zeven in 2024.