Eredivisie-flops: PSV en Ajax vertegenwoordigd, machteloos Volendam levert trio

Eredivisie-flops: PSV en Ajax vertegenwoordigd, machteloos Volendam levert trio

4 maart - 11:00
84

Speelronde 24 van de Eredivisie zit erop, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. FC Volendam had weinig in te brengen tegen NEC, waardoor de troosteloze hekkensluiter hofleverancier is. De topper tussen PSV en Feyenoord leidde voor één speler tot een uitverkiezing, terwijl ook Ajax vertegenwoordigd is.

Olivier Boscagli (PSV)
Boscagli is bezig aan een uitstekend seizoen bij PSV en is ook aan de bal een belangrijke kracht bij de ploeg van Peter Bosz. Tegen Feyenoord maakte hij echter meerdere inschattingsfouten en ging hij de mist in bij de 1-1, toen hij de bal verspeelde aan Yankuba Minteh. De Gambiaan strafte de fout af, waardoor de Rotterdammers op gelijke hoogte kwamen.

Casper Widell (Excelsior)
Kaj Sierhuis leek niet te stoppen tegen Excelsior en maakte enkele prachtgoals, maar er werd hem zo nu en dan geen strobreed in de weg gelegd. Widell leek bij vlagen niet te weten waar hij het zoeken moest en werd door trainer Marinus Dijkhuizen in de rust naar de kant gehaald. Op dat moment hadden de Kralingers reeds vier tegengoals geïncasseerd.

Ruben Roosken (Heracles Almelo)
Stond niet goed gepositioneerd bij de eerste goal van Almere City. Ook bij de tweede tegentreffer ging hij bepaald niet vrijuit: hij trok Hansen naar de grond, waarop de scheidsrechter een penalty gaf die werd benut door Robinet. Roosken werd in de rust naar de kant gehaald.

Devyne Rensch (Ajax)
Kort na de 2-0 van Ajax kwam Rensch roekeloos in op Sam Lammers, waarbij hij met gestrekt been de enkel van de spits raakte. Het leverde de Ajacied een terechte rode kaart op. Hij mist sowieso de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Damon Mirani (FC Volendam)
NEC kon naar hartenlust combineren tegen FC Volendam, waar aanvoerder Mirani er niet in slaagde zijn defensie aan te sturen. Na tien minuten gaf de mandekker te veel ruimte weg aan Youri Baas, waarna hij zich kinderlijk eenvoudig liet uitkappen door back, wat uiteindelijk leidde tot de 0-1.

Dominik Oroz (Vitesse)
Het duel tussen Vitesse en FC Twente was nog geen vier minuten onderweg toen de ploeg uit Arnhem een fikse domper te verwerken kreeg. Oroz schoof de bal zomaar in de voeten van Ricky van Wolfswinkel, die wel raad wist met het buitenkansje en zijn oude club pijn deed. De fout kwam Vitesse uiteindelijk duur te staan.

Benaissa Benamar (FC Volendam)
Naast Mirani maakte ook Benaissa Benamar het NEC niet al te lastig. Hij zag onder meer toe hoe Sylla Sow uit zijn rug wegliep en de 0-3 op het scorebord zette. De Keuken Kampioen Divisie lonkt.

Filip Krastev (PEC Zwolle)
PEC hield zichzelf behoorlijk staande in het Abe Lenstra Stadion, tot het moment dat Krastev te wild inkwam in zijn eigen strafschopgebied. Net voor rust kreeg Anas Tahiri daardoor vanaf elf meter de kans om de Friezen op voorsprong te schieten, en hij faalde niet. De Zwollenaren gingen uiteindelijk met 2-0 ten onder.

Brian Plat (FC Volendam)
Niet alleen Mirani en Benamar wisten zich geen raad met de aanvallers van de Nijmegenaren. Plat was achterin onderdeel van het machteloze trio, dat vooral naar elkaar keek bij de tegengoals. De Nijmegenaren maakten gretig gebruik van de Volendamse wanorde en wisten met 2-5 te winnen.