'Slot is in beeld bij Europese topclubs en staat op meerdere kandidatenlijstjes'

'Slot is in beeld bij Europese topclubs en staat op meerdere kandidatenlijstjes'

4 maart - 07:10
88

Arne Slot staat er goed op in het buitenland. Na het gelijkspel tegen PSV werd de trainer van Feyenoord verrast door een vraag over Bayern München en dat is niet zomaar: volgens De Telegraaf staat hij 'opnieuw op de radar bij Europese topclubs'.

Slot staat op een kandidatenlijstje van Bayern München, zo vertelde een Duitse verslaggever aan Slot. "Daar kan ik echt geen antwoord op geven, maar mooi dat ik op een lijstje sta", lachte de Feyenoord-coach, die vorig jaar in de serieuze belangstelling van Tottenham Hotspur en Chelsea stond en vervolgens zijn contract in De Kuip verlengde tot medio 2026.

Toch is het niet uitgesloten dat Slot na dit seizoen alsnog een stap maakt. De Telegraaf constateert dat er een 'waar sneeuwbaleffect kan ontstaan', omdat meerdere grootmachten op zoek zijn naar een nieuwe trainer en daarvoor dezelfde namen in omloop zijn. Naast Slot worden Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Roberto De Zerbi (Brighton) en Graham Potter (clubloos na zijn ontslag bij Chelsea) overal genoemd.

Alonso kan kiezen tussen Bayern München en Liverpool, waar respectievelijk Thomas Tuchel en Jürgen Klopp afscheid nemen. De Zerbi is een serieuze optie voor Liverpool, maar ook FC Barcelona is in de markt. Theoretisch ontstaat er dan ruimte voor Slot bij Leverkusen en Brighton.

Feyenoord maakt zich niet druk, klinkt het. Bij de contractverlenging van Slot is geen vertrekclausule afgesproken. Deze zomer kunnen de Rotterdammers dus weer de hoofdprijs vragen.