Perez ziet weinig franje bij Ajax: 'Saaier dan verf te zien drogen'

Perez ziet weinig franje bij Ajax: 'Saaier dan verf te zien drogen'

4 maart - 10:14
52

Kenneth Perez is lovend over Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk. Volgens de ESPN-analist gaf Ajax mede dankzij de nieuwelingen in de basis een stuk minder kansen weg tegen FC Utrecht (2-0).

"Vond je ook niet dat Ajax, buiten dat ze weinig weggaven, betrouwbare types had opgesteld?", begint Perez bij Dit was het Weekend. "Je had Mannsverk en Jordan Henderson nu en die kunnen wel echt in de controle spelen. Het zijn betrouwbare types, geen malle fratsen. En Kaplan vind ik echt een baken van rust. Zijn passing is ook echt heel erg goed. Hij schuift in, loopt het middenveld in als dat nodig is."

"Maar het is een heel ander middenveld dan met Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen", gaat Perez verder. "Die vinden dat ze heel goed kunnen voetballen en dat ze eigenlijk niet in de controle en betrouwbaar hoeven te zijn. Vooral Van den Boomen vindt dat hij moet strooien en het voetballend allemaal moet doen. Met Mannsverk had je die controle. Na FC Twente-uit dacht je: wat is dit allemaal?", doelt hij op het rampzalige basisdebuut van de Noor. "Maar hij had de meeste balveroveringen en maar zeven keer balverlies, alleen Kaplan had minder. Dat is best wel belangrijk voor een zes."

Perez zag Mannsverk bovendien een paar keer vooruit spelen. "Hij was heel balvast en voor mij de reden dat ze minder kansen weggaven en minder openstonden. En Henderson speelt helemaal zonder fratsen. Dat is bijna saaier dan verf te zien drogen", grapt de analist. "Dat is ook wat je gekocht hebt, je kunt niet meer verwachten dan dit."