Perez adviseert Van 't Schip: Ik weet het: 't is niet wat je graag ziet bij Ajax'

Perez adviseert Van 't Schip: "Ik weet het: 't is niet wat je graag ziet bij Ajax'

4 maart - 07:20 Laatste update: 07:22
69

Steven Berghuis en aanvoerder Steven Bergwijn zijn hun basisplaats kwijt bij Ajax. Althans, dat verwacht Kenneth Perez. Volgens de ESPN-analist moet trainer John van 't Schip kiezen voor harde werkers en betrouwbaarheid.

Ajax won zondag met 2-0 van FC Utrecht, zonder Berghuis en Steven Bergwijn. Perez hoopt dat Van 't Schip conclusies trekt uit de zege. "Ik zou Bergwijn en Berghuis niet opstellen als ze weer terug zijn", aldus de Deen bij Dit Was Het Weekend. "Je bent nu een traject ingegaan op basis van betrouwbaarheid."

"Hlynsson en Taylor willen hard werken voor het team. En ik weet het: het is niet wat je graag ziet bij Ajax. Daar wil je spelers met een fluwelen techniek. Maar daar is het nu niet de tijd voor. Je zag het tegen AZ (2-0 verlies, red.). Ze waren echt kansloos en dat was doordat ze te veel voetballers hadden opgesteld."

Als invallers kunnen Berghuis en Bergwijn, die met blessures kampen, alsnog belangrijk zijn voor Ajax, stelt Perez. "Die jongens kun je dan gebruiken in een wedstrijd om iets open te breken. Het wordt niet makkelijk om die jongens op de bank te houden, maar je bent wel aangesteld om resultaat te halen."