'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'

'Ik heb ooit gezegd dat Ajax van Excelsior-niveau is, nu was Excelsior beter'

28 april - 23:27
54

Rafael van der Vaart is geschrokken van wat Ajax woensdagavond heeft laten zien tegen Excelsior. De oud-speler van de Amsterdammers, die blij is dat Alex Kroes terug is gekeerd, vond de degradatiekandidaat in de Johan Cruijff ArenA simpelweg beter.

Deze week werd bekend dat Kroes, na een schorsing en een aantal zeer onstuimige weken, terugkeert bij Ajax. Dat doet oud-algemeen-directeur in de rol van titulair technisch directeur. "Dat is een heel goed besluit", aldus Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Het maakt niet uit in wat voor rol. Het is een geweldige vent, die echt verstand heeft van zaken. Het is gewoon de hoop van Ajax dat hij het weer een beetje op de rit krijgt."

Om dat te bewerkstelligen, zal ook de bezem door de selectie moeten gaan, concludeert Van der Vaart. "Je moet echt meer dan tien spelers verkopen, maar ze hebben allemaal een contract voor vijf jaar, en zijn gekocht voor veel geld. Of je neemt je verlies, of je moet hopen dat het nog wat wordt."

In oktober van vorig jaar zorgde Van der Vaart hier een daar voor verbazing door de spelers van Ajax wat niveau betreft te vergelijken met die van Excelsior. Een uitspraak waar hij na het zien van de 2-2 van afgelopen woensdag nog altijd achterstaat. "Ik heb hier ooit gezegd: het is Excelsior-niveau. We hebben ze nu gezien tegen Excelsior, en Excelsior was beter. Ik vond het wel beschamend. Dat is wel erg."