Van Wonderen ziet 'prachtige ontwikkeling': 'Maakte vergelijking met Van Persie'

Van Wonderen ziet 'prachtige ontwikkeling': 'Maakte vergelijking met Van Persie'

13 mei - 21:00 Laatste update: 21:14
5

Kees van Wonderen is van mening dat Joshua Zirkzee een hele mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. De coach van sc Heerenveen werkte met de Bologna-spits en vergelijkt zijn huidige transitie met die van Robin van Persie in zijn tijd als voetballer. 

"Hij heeft wel een ontwikkeling gemaakt, ook in zijn mentaliteit. Ook in zijn laatste fase bij Bayern en bij Anderlecht", vertelt Van Wonderen bij Rondo na het zien van beelden van Zirkzee. "Het harde werken, het investeren en het aandeel hebben in de verdedigende taken van je ploeg. Dat had hij vroeger veel minder en dat vond hij ook niet belangrijk. Hij leefde van goals maken. Hij heeft natuurlijk een hele belangrijke kwaliteit in de eindfase. Het maken van goals, dat is zijn kwaliteit."

Van Wonderen denkt bij het zien van Zirkzee aan een spits waar hij ook mee samenspeelde. "Hij heeft wel een hele goede stap gezet om dat ook aan zijn spel toe te voegen. Ik maakte net de vergelijking met Van Persie. Net toen hij bij Feyenoord kwam en als je hem toen bij Arsenal zag, een heel andere manier van kijken, ogen open en dat volle bak vertalen naar wat er in het hedendaags voetbal gevraagd wordt. Een schepje er bovenop en is mooi dat dat kan."