'Feyenoord ziet oude bekende als 'dark horse' in zoektocht naar opvolger Slot'

'Feyenoord ziet oude bekende als 'dark horse' in zoektocht naar opvolger Slot'

13 mei - 19:44 Laatste update: 19:46
169

Nuri Sahin is in beeld om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord, meldt Voetbal International, dat zich baseert op bronnen uit Turkije. De 35-jarige oud-middenvelder is momenteel de rechterhand van Edin Terzic bij Borussia Dortmund.

Feyenoord zoekt 'de best mogelijke opvolger' van Slot, schetst VI in een analyse. Directeur Dennis te Kloese neemt de tijd om een geschikte trainer te vinden, die in Rotterdam-Zuid grote schoenen heeft om te vullen. De namen van Marino Pusic, die met Shakhtar Donetsk kampioen werd, en Dick Schreuder zingen rond en naar verluidt heeft een 'dark horse' zich in de race gemeld.

Het gaat om Sahin. De 52-voudig international van Turkije stopte op 33-jarige leeftijd plots met voetballen en dook direct het trainersvak in. Twee jaar later is hij de assistent van Dortmund, waar hij als speler naam maakte. Tussen 2007 en 2008 kwam de voormalig middenvelder op huurbasis voor Feyenoord uit.

Sahin zou graag hoofdtrainer willen worden bij een club die actief is in de Champions League. 'Navraag leert dat ze Nuri Sahin bij Feyenoord een zeer interessante jonge trainer vinden, met heel veel potentie', klinkt het. Concreet is het tussen Feyenoord en Sahin nog allerminst. 'Zo vergaderen ze bij Feyenoord verder, niet op zoek naar jong, oud, Nederlands, of buitenlands, maar naar de best mogelijke trainer voor de erfenis van Arne Slot.'

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: