Bakayoko en Veerman op weg naar PSV-uitgang

Bakayoko en Veerman op weg naar PSV-uitgang: '45 à 50 miljoen schat ik'

13 mei om 17:44

Johan Bakayoko en Joey Veerman lijken deze zomer onhoudbaar voor PSV. Dat vertelt clubwatcher Jeroen Kapteijns van De Telegraaf. Hij bespreekt ook de transfersommen die de rechtsbuiten en spelmaker in het Eindhovense laatje kunnen brengen.

Vooral Bakayoko lijkt op weg naar de uitgang bij PSV na het kampioenschap. "Als er een bod komt dat ze kan bekoren, dan zal Bakayoko vertrekken", voorspelt Kapteijns in Kick-off. "Ik denk dat hij moeilijk te behouden zal zijn, maar er zal zeker 45 à 50 miljoen euro op tafel moeten komen, schat ik."

Dat is minder dan het bedrag van 75 miljoen dat Aad de Mos in gedachten had. "Dat was wel wat overdreven. Hij heeft voor een twintigjarige prima statistieken, maar hij had ook wel een periode dat het echt stukken minder was", aldus Kapteijns. "Dat zullen de scouts ook wel gezien hebben. Ik denk als ze zo’n bedrag krijgen (45 à 50 miljoen, red.) dat ze dan gewoon meewerken."

Ook Veerman maakt er geen geheim van dat hij openstaat voor een nieuw avontuur. "Joey Veerman is op een leeftijd dat dit het ideale moment is om te gaan cashen", meent Kapteijns. "Ik denk dat ook hij heel lastig te behouden zal zijn, als daar 30 of 35 miljoen voor komt."

De Telegraaf-verslaggever vreest dat de creativiteit van Veerman gemist zal worden door PSV. "Hij is een heel unieke speler, dus het is heel lastig. Misschien dat ze ook met dat idee de optie van Tillman hebben gelicht. Ik denk dat Bakayoko beter is op te vangen dan Veerman, die heel specifieke kwaliteiten heeft."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: