Mbappé neemt afscheid van PSG met fraaie onderscheiding in Ligue 1

Mbappé zet ongekende statistiek neer met wéér een award in Ligue 1

14 mei om 00:02

Kylian Mbappé is weer eens in de prijzen gevallen in Frankrijk. De aanvaller van Paris Saint-Germain mocht voor de vijfde keer op rij de Speler van het Jaar-award in ontvangst nemen. Het is voorlopig waarschijnlijk de laatste keer dat de prijs naar Mbappé gaat, daar hij onlangs zijn vertrek uit Parijs aankondigde.

Mbappé was ook dit seizoen de grote uitblinker aan de kant van Paris Saint-Germain, dat reeds de titel heeft weten binnen te slepen. De aanvaller was betrokken bij 34 goals, met 27 doelpunten en zeven assists in 29 wedstrijden in de Ligue 1. "Ik neem afscheid met opgeheven hoofd", sprak hij nadat hij de prijs in handen kreeg. Daarnaast sprak hij over mogelijke deelname aan de Olympische Spelen. "Iedereen weet hoe het zit, het hangt niet van mij af. Wat er ook mag gebeuren, ik zal gelukkig zijn."

Mbappé is niet de enige speler van de hoofdstedelingen die in de prijzen viel. Gianluigi Donnarumma werd verkozen tot beste doelman, terwijl Warren Zaïre-Emery als grootste talent werd bestempeld. Eric Roy, de oefenmeester van Stade Brest, werd verkozen tot beste trainer. De laatste keer dat een andere club dan Paris Saint-Germain de speler van het jaar leverde, was in 2014-2015. Alexandre Lacazette van Olympique Lyon kreeg destijds de prijs in ontvangst.


Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: