Van Wonderen: 'Werd gebeld door Slot, wilde hem eventueel naar Feyenoord halen'

Van Wonderen: 'Werd gebeld door Slot, wilde hem eventueel naar Feyenoord halen'

13 mei - 20:56
9

Kees van Wonderen is lovend over Sam Beukema, die zich met Bologna heeft gekwalificeerd voor de Champions League. De twee werkten in het verleden samen bij Go Ahead Eagles.

Via Go Ahead en AZ kwam Beukema bij Bologna, waar hij een ijzersterk eerste seizoen doormaakt. "Hij blijft zich maar door ontwikkelen", zegt Van Wonderen bij Rondo op Ziggo Sport. "Ik werd destijds gebeld door Arne Slot, die wilde hem eventueel meenemen naar Feyenoord. Hij kon ook naar AZ. Ze waren benieuwd: wat is zijn potentie en wat is zijn plafond?"

Beukema tekende uiteindelijk voor AZ. Van Wonderen, die gaat vertrekken bij sc Heerenveen, is onder de indruk van de verdediger. "Hij is een geweldige jongen, die zich continu verbetert. Een optima teamspeler. Hij maakt stappen in Italië, dat gun je hem ook."

In het geruchtencircuit wordt Beukema al voorzichtig gelinkt aan Internazionale. De centrale verdediger, die wordt ingebeld in het programma, benadrukt dat hij nog niet aan komende zomer heeft gedacht. "In alle eerlijkheid, ik had laatst een gesprekje met de trainer. Ook over hoe ik zit richting de toekomst. Het enige waar ik me oprecht mee bezig heb gehouden is Champions League bereiken met Bologna."

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: