Feyenoord krijgt boodschap in trainerszoektocht: 'Neig eerder naar nee'

Feyenoord krijgt boodschap in trainerszoektocht: 'Neig eerder naar nee'

13 mei - 21:29 Laatste update: 21:30
159

Feyenoord hoeft in de zoektocht naar een opvolger van Arne Slot niet aan te kloppen bij Kees van Wonderen. De trainer, die gaat vertrekken bij sc Heerenveen, heeft niet de ambitie in Rotterdam-Zuid aan de slag te gaan.

Van Wonderen gaat niet door bij Heerenveen. Bij Rondo op Ziggo Sport wordt gevraagd of hij oren heeft naar de job bij Feyenoord, waar hij eerder al werkzaam was. "Ik vind het leuk om bij FC Twente, Go Ahead Eagles of Heerenveen te werken. Clubs waar ik helemaal geen verleden heb, in een nieuwe omgeving", reageert Van Wonderen.

"Ik vind het leuk om ergens te werken waar een uitdaging ligt en waar je kan bouwen", gaat Van Wonderen verder. Marco van Basten stelt dat dit bij Feyenoord volgend seizoen kan. "Ik weet niet of ik dat moet doen", aldus de 55-jarige oefenmeester. "Ik neig eerder naar niet dan wel. Dat is mijn gevoel. Niet alleen omdat ik er gespeeld heb."

Van Wonderen legt uit waarom hij het niet ziet zitten bij Feyenoord aan de slag te gaan. "In alles moet je er klaar voor zijn. Feyenoord is het allerhoogste podium van Nederland. Dat moet je voor je gevoel willen en daar moet je klaar voor zijn. Mijn ambitie is er niet om daar hoofdtrainer te zijn. Ik vind niet dat ik heb aangetoond dat ik over alle aspecten van het leiden van een topclub - en dat ik daar dag en nacht wil werken - beschik."