Al-Ittihad wil Barça-doelman Ter Stegen

'Al-Ittihad wil komende zomer slag slaan door Barça-steunpilaar te contracteren'

13 mei om 17:50

Marc-André Ter Stegen kan rekenen op belangstelling vanuit Saudi-Arabië. Al-Ittihad gaat een poging wagen om de Duitse goalie los te weken bij FC Barcelona, zo schrijft Mundo Deportivo.

Ramon Planes is de sportief directeur van Al-Ittihad en hij kent Ter Stegen nog goed uit zijn tijd bij Barcelona. Eerstgenoemde ziet in de 32-jarige doelman de ideale eerste keeper voor zijn club. De club uit Jeddah, waar onder meer Karim Benzema, N'Golo Kanté en Fabinho spelen, hebben de hoge verwachtingen dit seizoen niet waargemaakt en zodoende gaat de clubleiding op zoek naar versterkingen.

Volgens informatie van Mundo Deportivo wordt het aantrekken van Ter Stegen als een ingewikkelde opgave gezien door de beleidsbepalers in Saudi-Arabië. Echter verzekeren bronnen binnen Al-Ittihad dat de Duitser een groot transfertarget is voor de club. Ze zullen proberen om Ter Stegen te overtuigen van een stap naar Saudi-Arabië, waar ongetwijfeld een lucratief contract wacht.

In augustus 2023 tekende Ter Stegen een nieuwe verbintenis bij FC Barcelona en zodoende ligt de keeper tot de zomer van 2028 vast bij de Spaanse topclub. 'Het is zijn bedoeling om door te gaan als Barça-speler', klinkt het. Het wordt desondanks niet uitgesloten dat de enorme salarissen in Saudi-Arabië hem overstag doen laten gaan.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: