'Barça ziet toekomst in Frenkie en schotelt 'Ter Stegen-formule' voor'

'Barça ziet toekomst in Frenkie en schotelt 'Ter Stegen-formule' voor'

8 september om 12:13
Laatste update: 8 september om 12:29

FC Barcelona wil het contract van Frenkie de Jong openbreken en verlengen. De Catalanen zien de 26-jarige middenvelder als een sleutelspeler voor de komende jaren.

De Jong ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Barcelona. Barça gaat de Oranje-international een contract tot medio 2028 voorschotelen, meldt Mundo Deportivo. Barcelona is afgelopen zomer bewust aan de slag gegaan met de financiële huishouding, waardoor er met De Jong verlengd kan worden. Doelman Marc-André ter Stegen zette recent zijn krabbel onder een contract tot medio 2028.

Tijdens de coronapandemie moesten onder meer Ter Stegen en De Jong salaris inleveren. Met een nieuw contract wil Barcelona zijn waardering richting De Jong uitspreken. Datzelfde deed de club naar Ter Stegen. MD spreekt dan ook van de 'Ter Stegen-formule', die moet worden toegepast bij De Jong. Naar verluidt heeft de entourage van de Nederlander geen haast om te onderhandelen en willen ze eerst zien dat De Jong daadwerkelijk een kopstuk wordt in Catalonië.

Barcelona trok afgelopen zomer vijf spelers aan en zag twaalf spelers vertrekken. In totaal is er 161,7 miljoen euro bezuinigd in het salarishuis ten opzichte van vorig seizoen.