Frenkie: 'Denk niet dat er iets gaat veranderen in systeem nu we hebben gewonnen'

Frenkie laat mening doorschemeren: 'Denk niet dat Koeman iets aanpast'

8 september 2023 om 08:53
Laatste update: 8 september 2023 om 09:18

Frenkie de Jong is opgelucht dat Oranje het weer een beetje op de rit heeft na de overwinning tegen Griekenland. De middenvelder van FC Barcelona zag allerlei factoren, waardoor het in de eerste kwalificatieduels niet lukte en hij is blij dat het er nu wel uitkwam. Na afloop geeft hij zijn kijk op het veelbesproken systeem van Oranje.

"We spelen beter, maar de tegenstander was ook niet zo goed als de laatste twee teams waar we tegen hebben gespeeld", vertelt een eerlijke De Jong tegenover ESPN. "Dat zal ook meegespeeld hebben, maar dit is in ieder geval een goed begin. Die mindere eerste wedstrijden liggen natuurlijk aan van alles en ook een beetje aan onszelf. Dit keer was het duidelijk beter dan de afgelopen wedstrijden."

Voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd tegen Griekenland, ging het veel over het nieuwe systeem dat Koeman in de ploeg bracht. De bondscoach koos voor een 5-3-2-opstelling in plaats van zijn geliefde 4-3-3. De Jong vond die wissel goed gaan en ziet ook geen reden tot wisselen. "Je moet aan de trainer vragen of we zondag ook zo spelen. Ik denk niet dat hij het gaat veranderen nu we 3-0 gewonnen hebben. Ik hoef die keuzes ook niet te maken."