Xavi en Ter Stegen woest op arbitrage na Clásico

Xavi en Ter Stegen lopen leeg na Clásico: 'Geen woorden voor, een schande is het'

22 april om 08:16
Laatste update: 22 april om 15:52

Xavi en Marc-André ter Stegen zijn niet te spreken over de arbitrage na de verloren Clásico van FC Barcelona tegen Real Madrid (3-2). De twee vinden dat Barça van een goal werd beroofd door het ontbreken van doellijntechnologie.

Bij een 1-1 stand leek Lamine Yamal de bal net over de lijn te tikken, maar door het ontbreken van doellijntechnologie kon dat niet met zekerheid worden vastgesteld. "Ik heb er echt geen woorden voor. Het is een schande voor het voetbal", reageert Ter Stegen. "Er is een hoop geld, maar blijkbaar niet voor dingen die echt belangrijk zijn."

De Duitse doelman van de Catalanen krijgt steun van zijn trainer, die het ook niet eens is met de niet-gegeven goal. "Ik hoef niets te zeggen over die scheidsrechter, ik denk dat iedereen het heeft gezien. Als ik er iets over zeg zal ik waarschijnlijk gestraft worden, maar de beelden zeggen genoeg. De bal was over de lijn en ik ben het met Ter Stegen eens."

Barça staat na het verlies tegen Real nog altijd tweede in La Liga. De ploeg van Xavi heeft elf punten achterstand op de Madrilenen, waardoor de titelstrijd inmiddels lijkt beslist.