Vitesse moet afwachten: voorlopig nog geen duidelijkheid over proflicentie

Vitesse moet afwachten: voorlopig nog geen duidelijkheid over proflicentie

13 mei - 16:55
92

De licentiecommissie van de KNVB beslist deze week nog niet over de proflicentie van Vitesse. Dat laat de voetbalbond desgevraagd weten aan NU.nl. Er wordt pas in de komende weken duidelijkheid verwacht.

Vitesse moet van de licentiecommissie voor vrijdag 17 mei orde op zaken hebben gesteld, anders verliest de Arnhemse club de licentie om volgend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie te mogen spelen. De beslissing van de licentiecommissie omtrent de proflicentie volgt echter pas in de dagen of weken na de deadline. De vijf vrijwilligers van de commissie hebben de tijd nodig om alle aangeleverde documenten van Vitesse te beoordelen. 

In Arnhem wordt verwacht dat ze niet voor de deadline kunnen voldoen aan de eisen van de licentiecommissie, want ze hebben grote problemen op te lossen. De club kampt met een schuld van 18,9 miljoen euro en de club is officieel nog altijd in handen van de Rus Valeri Oyf. Die Russische banden moeten op zijn minst verbroken worden voor de deadline, maar dat is nog een flinke opgave.

Uit onderzoek van onder meer het NRC en het Financiële Dagblad is gebleken dat Oyf de afgelopen jaren is gefinancierd door de gesanctioneerde Roman Abramovich. Hierdoor lijkt het erop dat Vitesse de sanctieregels heeft overtreden, al wordt dit nog onderzocht. In het ergste geval worden de aandelen in Vitesse bevroren en dan is het einde van Vitesse onvermijdelijk.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: