El Ahmadi sprak Chery over toekomst

El Ahmadi over NEC-uitblinker: 'Hij werd overal aangeboden, Utrecht wilde hem ook niet'

23 mei om 19:11
Laatste update: 24 mei om 09:51

Karim El Ahmadi vindt dat clubs hebben zitten slapen toen Tjaronn Chery bij ze werd aangeboden. Volgens de ESPN-analist wees een aantal Eredivisie-teams de routinier in de winterstop af vanwege zijn leeftijd, maar de oud-speler vindt dat de teams daarin een grote fout hebben gemaakt.

"Ik heb hem toevallig vandaag nog even gesproken en het ziet er goed uit dat hij bij Royal Antwerp gaat tekenen", vertelt El Ahmadi bij ESPN over de toekomst van Chery. "Het gaat ook om het principe dat zij hem een contract aan willen bieden voor twee jaar ondanks zijn leeftijd. Als ik dan kijk naar clubs hier in Nederland. Toen hij klaar was bij Maccabi Haifa wilde hij terug naar Nederland en werd hij overal aangeboden, maar niemand wilde hem."

El Ahmadi noemt daarbij ook voorbeelden. "Volgens mij is hij ook bij FC Utrecht aangeboden, maar die wilden hem ook niet. Leeftijd is hierin maar een getal en je moet veel meer kijken naar data van zo’n speler. Bijna nooit geblesseerd ook. Ik vind Magnus Mattsson een fantastische speler, maar ik vind NEC nog vaster aan de bal nu ze met Chery spelen. Ik vind het een geweldige speler."

Marciano Vink is het met El Ahmadi eens en vindt dat meer clubs de gok hadden moeten wagen met Chery. "Ik snap niet dat je over zijn leeftijd twijfelt als je hem nu de laatste veertien wedstrijden bij NEC aan het werk hebt gezien. Een tweejarig contract aanbieden aan een 35-jarige is misschien een lastig iets. Qua kwaliteiten, fitheid, het spelletje zien en de goals, die dingen wil je graag in een speler zien. Ik denk dat Go Ahead Eagles graag zo’n speler in de selectie had gehad."

Bekijk hieronder de nieuwste #Donedeal met alles over de plannen van Farioli in Amsterdam, Feyenoord, PSV, FC Twente, Memphis en nog veel meer: